Anasayfa
Hizmetlerimiz
Referanslarımız
Hakkımızda
Blog

Genel Kurul için İpuçları

Blog  /  Blog Yazısı

Genel kurul hazırlıklarına başlamadan önce bu ipuçlarını mutlaka okuyun.

* İlk toplantı tarihinden en geç 15 gün önce genel kurul ilanını yapmış olmanız gerekiyor. Gazete ilanı dışında, mail, sms, web sitesi yöntemleri olmasına rağmen, hukuken en geçerli yöntem ulusal gazete ilanıdır.

* Divan tutanağına, derneğin kaç üyesinin olduğunu ve genel kurula kaç üyenin katıldığını yazmayı unutmayalım.

* Dernek üyesi olmayan kişilerin divan heyetine girmesi mümkün olmamakla birlikte, derneğin sözleşmeli mali müşaviri ve avukatı, dernek üyesi olmasalar bile divan heyetine girebilir ve hatta divan başkanlığı yapabilirler.

* Eğer kurullar ile ilgili tüzük değişikliği yapılacak ise; gündem sıralamasında seçimlerden önce görüşülmesine dikkat edelim. Aksi durumda yapılacak değişiklikler bir sonraki genel kuruldan itibaren geçerli olacaktır.

* Yönetim Kurulu Başkanı değişikliği olması halinde, önce yeni Derbis şifresini almayı unutmayalım. Yoksa internetten genel kurul sonuç bildirimini gönderemeyiz.

* Kamu yararına derneklerde, zorunlu kurulların asil üyeliklerine girenler ve asil üyeliklerinden ayrılanların, genel kurul tarihinden itibaren bir ay içerisinde, mal beyanlarını İl Dernekler Dairesine posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Adres

TomTom Mh. Nuri Ziya Sk. No:27/7 Kat:5
Beyoğlu İSTANBUL

Telefon

0 (212) 963 12 94

E-Posta

info@stkmaster.com