Anasayfa
Hizmetlerimiz
Referanslarımız
Hakkımızda
Blog

İktisadi İşletme Şart…

Blog  /  Blog Yazısı

Mesleki bir dernek ya da spor derneği değil iseniz, hem üyelerinizden aidat toplamakta hem de insanların derneğinize bağış yapmasını sağlamakta büyük zorluk yaşayacağınız aşikardır.

iktisadi-isletme-sart

Bu yüzden düzenli gelir sağlamanın en sağlıklı yolu İktisadi İşletme açmaktır. Genel kanının aksine, kurulacak olan İktisadi İşletme ’nin, dernek ile aynı ‘çalışma konusu’na sahip olması gerekmemektedir. Örneğin; İstanbul’da kurulu olan bir yardım derneği, İzmir’de otopark işletmeciliği yapacak olan bir İktisadi İşletme kurabilir veya Ankara’a bir çay bahçesi açabilir. Burada esas, derneğe gelir temin etmektir.

Siz birey olarak bir şirket kurmaya karar verdiğiniz zaman, önünüzdeki seçenekler ne kadar çeşitli ise İktisadi İşletmeler için de durum bundan farklı değildir.

Yine genel kanının aksine, İktisadi İşletme kurmak için Genel Kurul kararına gerek yoktur. Yönetim Kurulu kararı ile İktisadi İşletmeler açılabilir ve kapatılabilir. Burada tek önemli nokta, Dernek Tüzüğünde İktisadi İşletme kurulması ile ilgili madde bulunmasıdır.

İktisadi İşletme’nin kuruluş aşamasının temel noktası, alınacak olan Yönetim Kurulu kararıdır. Bu karar, kurulacak olan İktisadi İşletmenin adını, adresini, var ise sermayesini, yapacağı işi ve müdürün bilgilerini içermelidir. Bundan sonrası, İktisadi İşletmenin açılacağı ilin ticaret odası ve adresinin bağlı olduğu vergi dairesi ile yürütülecek olan evrak işleridir.

Doğru iş planlaması ile, derneklerin en iyi bağışçısının kendi iktisadi işletmesi olacağını unutmayalım.

Adres

TomTom Mh. Nuri Ziya Sk. No:27/7 Kat:5
Beyoğlu İSTANBUL

Telefon

0 (212) 963 12 94

E-Posta

info@stkmaster.com